Vreemdgaan-Overspel.nl
 
  Nieuws  |   Vreemdgaan  |   Voorkomen  |   Herkennen  |   Oplossen  |   Risico's  |   Do's & don'ts  |   Feiten & cijfers
  Home  |   Favorieten  |   Contact  |   Boeken  |   Links  |  



Vreemdgaan, ontrouw en overspel
Voor sommigen is een zoen al over de grens. Voor anderen is er pas sprake van vreemdgaan als je verliefd bent. Wat is overspel?

Feiten en cijfers over vreemdgaan
Vreemdgaan gebeurt stiekem, dus echt betrouwbare cijfers zijn er niet. Toch een poging.

Iedereen doet het. Of niet?
Bill Clinton, Georgina Verbaan, prins Bernhard, Amy Winehouse. Het lijkt wel alsof de hele wereld vreemdgaat.

Hoe voorkom je dat het voorkomt?
Wat zijn de dingen die jij en je partner kunnen doen om te voorkomen dat overspel een rol gaat spelen?

Wat zijn de signalen van overspel?
Condooms in haar handtas? Een zuigzoen in zijn nek? Verdachte vlekken op haar kleding?

Je partner weet ervan: wat dan?
Opgebiecht of ontdekt: als vreemdgaan naar buiten komt, is het crisis binnen je relatie.

Tips om je relatie te herstellen
Vijf tips die je kunnen helpen om je relatie weer de glans te geven die hij had voor een van de twee vreemdging.

De risico's van vreemdgaan
Doe ik het of doe ik het niet? Vrijwel iedereen die vreemdgaat, maakt vooraf een inschatting van de risico's.

Do's en don'ts
Als je vreemd wilt gaan, wil je liever niet dat dat uitkomt. Dit zijn de dingen die je beter kunt doen en laten.

De sperma-oorlog
Oftewel: veldslag in de vagina. Wist je dat 1,6 miljoen Nederlanders buitenechtelijk zijn verwekt?

Test: is je partner trouw?
Doe de test en ga op zoek naar het antwoord.

Nieuws - nieuws - nieuws
Actuele krantenberichten en artikelen over vreemdgaan.


De risico's van vreemdgaan
Vreemdgaan heb je in soorten en maten. Een dronken slippertje na een personeelsfeest is niet te vergelijken met een jarenlange geheime liefdesaffaire. Toch hebben al deze vormen van overspel een ding met elkaar gemeen: je bent een grens overgegaan waarvan je weet dat je dat beter niet had kunnen doen. Of je jezelf ervan bewust bent of niet; voor je die grens overgaat probeer je in te schatten wat de risico's zijn.

"Ik ga bij je weg."
Overspel heeft de neiging om uit te komen. Je bedriegt immers iemand die jou als geen ander kent, en die dus meer signalen oppikt dan je zelf misschien denkt. Wanneer je overspel uitkomt, omdat je het zelf vertelt of omdat je partner erachter komt, kun je in je relatie twee dingen doen: de brokstukken lijmen, of de relatie verbreken.

Je relatie herstellen na overspel is moeilijk. Onvoorwaardelijk vertrouwen heeft een enorme deuk opgelopen. Veel bedrogen partners vinden de leugen vaak erger dan het seksuele avondtuur. Lang niet iedereen is in staat om zijn of haar partner te vergeven. Wees je er daarom voor je vreemdgaat van bewust dat je partner bij je weg zou kunnen gaan als je bedrog uitkomt.

Verliefd!
Verliefdheid op een ander is voor veel mensen de reden om vreemd te gaan. Vaak na maandenlang worstelen met je gevoelens besluit je toch maar toe te geven aan het avontuur, ondanks de liefde die je ook voor je partner voelt. Maar weet waar je aan begint. Verliefd zijn op de een en houden van de ander kun je misschien een tijdje volhouden, maar voor veel mensen wordt het op een gegeven moment ondraaglijk om beide liefdes vol te houden. En dan?

Kies je voor je partner, of kies je voor je geliefde? Veel mensen die in die situatie terecht komen worstelen met hun gevoelens. Je weet niet wat je wint, maar je weet wel wat je verliest. Je kan het gevoel hebben dat je verscheurd wordt en de realiteit van het pad waarop je je bevindt dringt langzaam binnen: je zal een keuze moeten maken die pijn doet. Veel pijn.

Schuld
Vreemdgaan houdt in dat je je partner bedriegt met een ander. Sommige mensen hebben er totaal geen problemen mee om degene van wie ze innig houden voor te liegen. Maar lang niet iedereen zit zo in elkaar. De meeste mensen voelen zich schuldig in meer of mindere mate schuldig naar hun partner toe als ze zijn vreemdgegaan.

Schuldgevoel kan ertoe leiden dat je toch maar besluit om eerlijk op te biechten wat er gebeurd is, met alle pijnlijke gevolgen van dien. Anderen proberen in hun eentje hun gevoelens van schuld een plekje te geven. Vooraf probeer je natuurlijk in te schatten in hoeverre je last zult krijgen van schuldgevoel, maar je kunt een hele top 2000 vullen met liedjes over een schuldgevoel dat achteraf groter is dan vooraf werd gedacht.

Geslachtsziekten
Als jij en je partner trouw zijn naar elkaar, weet je een ding zeker: je kunt geen geslachtsziekte krijgen. Wanneer je ook met een ander vrijt bestaat de kans dat je besmet wordt met een geslachtsziekte. Dat komt meer voor dan je zou denken. Ieder jaar raken ongeveer 100.000 mensen in Nederland besmet met een soa. Van chlamydia tot Hiv. Als jij (of nog erger; je partner) ontdekt dat je een soa hebt, heb je heel wat uit te leggen.

"Raad eens? We zijn zwanger!"
In theorie gebruikt iedereen die vreemdgaat altijd een condoom. Niet alleen om geslachtsziekten te voorkomen, maar ook om te voorkomen dat er uit je affaire een zwangerschap kan ontstaan. De kloof tussen theorie en praktijk is echter weerbarstig. Doe wat je niet laten kunt, maar wees je als man bewust van het risico dat je geheime liefde op een gegeven moment zegt: "Raad eens? We zijn zwanger!"
Meer over de kans om zwanger te raken als je vreemdgaat lees je op de pagina over de sperma-oorlog.